Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, November 13, 2011

dua puluh tahun,bukan dua belas tahun !

"mat kool, mat kool, kawan ku, mari kita ikotttt mat kool. main-main selalu, syoknya ada mat kool. jom kita pergi !"


pernah dengar ta lagu ni kat kawasan rumah korang? kalau tak pernah nampak sangat korang ni kaki merayap ta gheti duduk diam kat rumah. kan? 


situation: sunday morning with mama ;)



aku tengah baring-baring depan tivi layan cite melayu typical. sangat bosan amat! tapi sebab mama nak tengok layan jelah. then dengar lagu 'mat kool' tu. aku pun berlari-lari macam omak gajah. pegi stop uncle jual eskem tu, order eskem roti nyum2 then mintak duit 2hengget kat mama.


tengah-tengah syok makan eskem tu, mama cakap dengan nada lembut tapi lagi bisa daripada buayapren kau mintak putus.


mama: umur dah 20 tahun kan?

aku: zass! *speechless*
oke baru tersedar sangat ke-anak-anak-kan eyh? hikhik. ta comel eh.

sighhh. 
tahun bila gua nak matang ni. 



ps: tadi usha sports shoes baru untuk nike run KL tu, tapi sume over-da-budjet. sedeh!

1 comment:

  1. baca blog aku.. aku lukis kan KHAS utk ko.. penat tau..

    ReplyDelete

luahkanlah apa yg tersirat tu....

Patients