Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, October 27, 2011

Monday, October 24, 2011

Women's Secret





kau pernah ada perasaan yang kau tak boleh nak luahkan?
kau rasa benda tu, tapi kau tak tahu apa dia
kau nak luahkan kat orang tapi kau tak tahu apa yang nak diluahkan
kau rasa hati tak tenang, jiwa tak tenteram, kepala berkecamuk


orang tanya kau okay ke tak?
kau jawab okay, takde apa-apa
tapi keje asyik nak maki sampai bagi kaki
cakap A salah, cakap B salah
apa pon ta boley






kadang-kadang makan banyak
kadang-kadang takde selera langsung
rasa nak muntah pon ada
pening-pening kepala sampai nak hantuk kat dinding


rimas, lemas macam mawas
kau capai towel, masuk tandas


kau tahu, kau sedar yang kau seorang perempuan
kau dah dapat jawapan jiwa kacau kau
bulan,bintang dan matahari
well, masanya dah tiba!







kahkahkah!



#ps: orang yang cumil-cumil mcm aku je yang faham cite kat atas ni :p

Sunday, October 23, 2011

[Pic] Pink October Celebration


23rd Oct 2011 (Sunday)
S.K Batu 9, Hulu Langat
8AM till end
 Charity and Health Screening (FOC) for public
by School of Nursing/Medical 
Pink October: Go Pink of Health, Pink and Proud ;)


Sorang sakit gg, sorang takde gg (caption by wanie)

pink balloonssss ;)

snap before pink-a-thon (walking for charity)

5KM and sweating ;(

juniorsss!

seniorssss!

I've been force to run! and it makes me smell. haha

gadis-gadis <3

blood donation

semua kempen-kempen and awareness ni is nothing kalau kita sendiri tak ubah gaya hidup kita. amalkan gaya hidup sihat, go for health screening atleast once in a year, eat well and have a healthy life peoples ;)











Thursday, October 20, 2011

Memo#1

assalamualaikum and selamat sejahteraaaaa wahai manusia  ;)

craving! tapi bila teringat kaki-kaki patient yg bakal kena amputate sebab DIABETES, tak jadilah nak beli -____-


heyyo! saya tahu dan sangat-sangat faham kerjaya yang saya ceburi nih memerlukan tahap kesabaran yang sangat amat tinggi, deal with machine are better than dealing with human being. agree? tapi manusia yang berdarah muda macam saya memang lah kadang-kadang terkucil jugak. tak boleh nak sabar dah sampai molotop! dem, sbek gua tak makan patient gua tadi. sbek pesen gua cepat coooool. ;)

plus lagi, kalau kau anak datuk ke, menteri kewangan ke, anak kau doctor ke, kau tu bekas banduan ke, ada aku kisah sapa kau? kalau kau patient aku tolonglah ikut cakap aku. untuk kesenangan sapa? untuk healing process sapa? kau kan? bukan aku. ada faham. #angguk2 macam burung belatuk.

oh, memo ni bukan tanda aku marah. cuma nak bagi peringatan je. yelah sebab orang suka tanya aku marah ke? padahal aku cakap je. luahkan perasaan. tak marah pon   -_____-

okey, arini pon penat sama macam hari-hari biasa jugak tapi best dapat banyak buat procedure ;)



aku jumpa lagu ni dalam playlist kat lappie. oldschool habes. and I wish I was dat lucky girl. korang cari sendiri official MV dia kay. kat sini tak leh post. adios!




#ps: Ahad ni ada event breast cancer awareness campaign kat Batu 9, Hulu Langat. Organized by Faculty of Medical Sciences, UCSI University. Do come and join us ;)


Tuesday, October 18, 2011

elderly people




Week 1: Orthopaedic Ward, Hospital Putrajaya
Afternoon shift? gile-dem-bosan
Practical afternoon shift kat mana-mana ward pon memang tak banyak kerja. aku lagi prefer ward yang bz. nak jadi knowledgeable nurse kot bukan macam tin kosong.hmpph.

Aku di-assign kan untuk incharge 4 bed. tapi ada 1 bed kosong. jadi patient aku ada 3 orang kan semuanya? bagus. tak sia-sia cikgu tadika kau ajar mengira.


Semuanya nenek-nenek and aku sangat suka, sebab nenek-nenek ni banyak bercerita and mudah bagi kerjasama. tapi yang tak suka buat aku tambah rindu nenek Jalinas. dem!


Ada sorang nenek cina ni ter-sangat in pain masa aku tengok dia, aku pon buat apa yang patut, check prescription ubat dia semua. makan ubat pon tak jalan, aku urut-urut lah kaki dia sambil ber-chit-chat-ing. erm nenek ni asyik mengeluh sebab student nurse ni semua suka duduk kat cubical depan. dia yang duduk kat cubical belakang ni kena tinggal macam tu jer. aku explainlah kat depan tu bzy blablabla, tapi dia mcm taknak dengar je -___-

Layan punya layan, semua cerita dalam dan luar kain dia aku dah tau. sampai anak dia yang belum kahwin tu pregnant pon dia cerita. kaki dia pon dah lega and tak rasa sakit lagi. dia dah boleh gelak-gelak walaupun dia sendiri yang buat lawak. comel je nenek-nenek ni gelak. dengan gigi takde. co cuweet ;)

then, elok anak dia sampai, muka macam dah nak nangis, mengerang punya kuat mcm baby baru lepas kena cubit. mengadu-domba demam lah, laparlah. makanan hospital tak sedap. hospital ni sejuk sangat lah. and yang penting dia nak sangat BALIK. hmmp. 

bila waktu melawat dah habis, anak die pun chow lah. tengok lepas tu okey elok je sihat borak-borak ngan nenek sebelah. good actress jugak kan. hehe. tapi aku faham sebenarnya apa yang nenek-nenek ni nak. dia nak PERHATIAN dan KASIH SAYANG daripada kita, anak-anak dia, cucu-cicit dia sendiri. ada faham?




Imisseverythingaboutyou nenek<3



Friday, October 14, 2011

listen me, listen you



Dulu, aku suka dengar masalah orang, bukan aku suka bila orang lain ada masalah tapi aku suka mendengar masalah orang dan kemudian aku akan keluarkan pendapat and nasihat yang macam bagus. Sebab apa macam bagus? sebab aku pandai bagi nasihat je, cuba aku kat tempat dorang, tak semestinya aku dapat ikut nasihat aku sendiri. btw, ada ke orang nasihatkan diri sendiri? haha. well, tapi itu dulu, dahulu bukan bahulu atau bahlul oke.

semenjak beberapa hari ni, aku rasa muak, fedup and rasa nak lempang sapa yang IM aku or call semata-mata nak cite masalah dorang. Selfish? Yes, I am. Sebab apa? sebab kalau dah 5-6 orang manusia cite masalah yang sama kat kau, takkan kau tak bosan? bukan bosan tapi rasa nausea dah. telinga boleh kena infections due to overloading dengar masalah yang sama.dahlah yang curhat tu bukannya rapat sangat. bila ada masalah baru nampak aku. hmmp. Cinta? yes masalah C.I.N.T.A. 


fyi, at this moment, lovey-dovey things really makes me bored. bukan maksudnya aku tak cinta kat pencipta aku atau family. tapi cinta-cinta-remaja-zaman-suka-suka nilah. sebab nak cari chemistry tu susah kan? cari biology senang lah. faham?

tapi, bila aku duduk sorang-sorang, fikir-fikir bersalahnya aku tak bagi fully attention masa dengar masalah dorang. memang lah dorang bukan nak sangat nasihat kita, dorang cuma nak somebody to listen them. memang suck rasanya bila kau ada masalah tapi takde orang nak dengar kau, nak cheerup or chillax dengan kau. betul tak?

so, aku fikir this is so not me weh. apehal dengan aku ni. aku macam bukan pendengar yang baik. bila aku fikir balik, mungkin sebab dah lama aku tak bagi orang lain dengar masalah aku sebab aku lagi suka ignore masalah remeh-temeh aku and bila pening sangat aku bukan cari kawan, tapi cari katil. sebab 2-3 minggu ni bz ngan college things. tido lagi paedah ye dak? haha.



selain family, kita sangat perlukan kawan. orang yang takde kawan baik untuk berkongsi rahsia tu samalah macam orang yang pakai susuk nak makan satay. tak faham? abaikan. haha.

jadi saya kena cari part of myself yang hilang tu. mungkin die lemas masa saya tengah berenang dalam notes-notes saya haritu. sorry kawan-kawan. you're most welcome to sharing your probs with me again. and it F.O.C yaw. have a nice trip in your life ;)

Wednesday, October 12, 2011

Life

As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by.

So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts.

Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back. yes darl, live your life to the fullest ;)

civilized


Positive





papa.

aku: salam, pa minggu ni ayu exam. jangan lupa doakan ye.

papa: oke, tawakal and berserah je ye.

aku: tapi ayu belum baca apa-apa lagi, berserah boleh dapat dean list ke? -____-





mama.

mama : exam macam mane? boley jawab?


aku: boleh je. jawapan cikgu dah bagi, pilih je. tapi tak tau betul ke tak.


mama: takpelah, atleast ade jugak usaha utk menjawab.


aku: =.=''




comel <3














#parenz aku paling sempoi sekali dalam dunia, tapi alhamdulillah, siblings aku mampu jugak berbakti kat masyarakat dan bukannye sampah masyarakat. ;)

Patients