Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 30, 2011

Leaving on the Jet Plane



All my bags are packed I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye
But the dawn is breakin' it's early morn
The taxi's waitin' he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me

Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe, I hate to go

There's so many times I've let you down

So many times I've played around
I tell you now, they don't mean a thing
Every place I go, I'll think of you
Every song I sing, I'll sing for you
When I come back, I'll bring your wedding ring

So kiss me and smile for me

Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe, I hate to go



Now the time has come to leave you

One more time let me kiss you
Close your eyes I'll be on my way
Dream about the days to come
When I won't have to leave alone
About the times, I won't have to say

So kiss me and smile for me

Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh baby, I hate to go

Cause I'm leavin' on a jet plane

Don't know when I'll be back again
Oh babe, I hate to go


<3<3<3 

p/s:Can you feel what I feeeeelll??? Linda Nanuwil memang terbaik.tapi mana dia sekarang?

surat cinta


ada sesiapa nak bagi surat cinta kat aku camni???hehehe...


p/s:mimpilah ko=DDD


p/s/s: I ignored you, you ignored me.so, we didnt talk. i hope things turned differently=)

Thursday, April 28, 2011

Who do you think you are?



r
a
i
n
i
n
g
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Eh, mata awak sepet macam saya lah.

Eh, rambut awak hitam keperang-perangan(tak sihat)macam saya lah.

Eh, awak benci bila kena sanggul/ikat rambut macam saya lah.

Eh, muka awak ada jerawat macam saya lah.

Eh, tangan awak sentiasa berpeluh macam saya lah.

Eh, kening awak bersambung macam saya lah.

Eh, dagu awak ada scar macam saya lah.

Eh, jambu airnya hidung awak macam saya lah.

Eh, awak rabun macam saya lah.

Eh, awak benci pakai spec macam saya lah.

Eh,  mulut awak tak leh berhenti bercakap macam saya lah.

Eh, awak ade ulcer macam saya lah.(ouch, ini sakit hoke)

Eh, awak ni PEMAHALAS macam saya lah.










EH, AWAK MEMANG SAYA LAH=P



inspired while waiting for rain to stop=.='

Tuesday, April 26, 2011

Cita-Cita Aku Sem Break Kali Ni!

H-E-L-L-oooo LOoOoserrr!!

ohooii!
Sem break kali ni ada 3 minggu!
sikit kan? tapi kira banyak lah tu bagi budak-budak sains kesihatan macam aku ni.
bersyukur bebanyak disini. haruslah sujud syukur sepam dua yea.



toing-


toing-


toing-


toing!



here it is====>>>


@Nak kemas bilik aku (home) yang aku buat macam hotel since final exam hari tu!!!


@Nak CERAGEM!!!


@Ngedate ngan BFF saya.update-stoli-moli-gossip-itu-penting<3

hello ladies<3



@Jogging every saturday with my fatty pig (tak payah disamak punya edition)=DD


@Shopping and clearkan semua kupon. Jyeah!!


@Trip with BFF and Frenz. Broga maybe??


@Spend more time with kura-kura gomok saya!


@Boling-and-wayang sepam dua.




@Lepak-ing with sista2!




@Tolong habiskan duit mok!




@Ajak papa food testing kat tempat baru.






errrr ape lagi ehh??buferringggggggg~~~~cukuplah tu.heee=p




3minggu???planning aku cam dah untuk setahun jer.hahaha.eh, sok ada posting agy, mau tido sudah bha, okbai!




Monday, April 25, 2011

Dan aku memang penakut...

status: jerawat berfesta-suka-ria atas muka wa='(
mood: gundah-gulana



25/4/2011(MONDAY)


Semalam, aku dapat pejam mata 2 jam jer ow. Semua sebab case study yang jadi 'NIGHTMARE' untuk semua classmates aku. punya bertungkus lumus aku wat dengan hasil kerja yang ntah hape-hape. akhirnya, kul 3 pagi tu siap gak, aku cepat-cepat mematikan diri coz aku practical shift pagi kat Hospital Serdang.

kalah secretary opis aku semalam tau.

then pagi-pagi dah masuk ward, memang scary giler coz blackout lak en. dahlah ward tu besar, patient die jarak-jarak, banyak bilik yang macam tak digunakan. hoke dah terbayang cite suster ngensot. Dayumm! ok, Putrajaya lagi aku prefer. 

Tengah hari cengitu, housmate aku mesej tak payah submit assignment harini. aku punya heppy coz leh edit balik assignment aku. Then tengah-tengah lunch, ada org mesej, kena hantar plak. Aku pon wat marathon r ape lagi. Memang kelam-kabut habes, assignment paling tak berkualiti pernah aku produce rasanya.

Aku memang takut giler-giler lah kan...markah final exam aku pulak kan. Serius hati tak tenang sekarang ni. Memang macam SAMPAH lahhhhh...haishhh...

amiiii!!! akuttt!!!
Motif aku wat entry ni coz =====> Aku tak boleh berhenti berfikir pasal ni.

Doa aku: Ya Allah...lembutkan lah hati lecturer aku untuk bagi markah yang baik kepada aku. Semoga semua yang aku buat tu relevant dengan kehendak dia. Semoga aku lulus semua subject aku untuk semester ni...Aminnnn=)

replay lagu ni beghibu-ghibu kali!


thankyouverymuchie<3

Tuesday, April 19, 2011

Kenapa kita letih?

Assalamualaikum and H-E-L-L-O!


Selama beberapa tahun saya telah merungut 

kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan 
dalam hidup, akan tetapi sekarang kini saya tahu 
kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Saya keletihan kerana terlebih kerja... nak tau 
kenapa? Di bawah ini saya akan tunjukkan kenapa 
saya mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya 
adalah benar dan bukan rekaan saya :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 
juta orang.
1.7 juta darinya sudah bersara. 
Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 
tahun.
Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, 
sekolah, kolej, universiti dll).
Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja. 

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja 
kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja. 
Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan 
(tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam 
mana... tinggal dalam hutan.
Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang 
menganggur dan tak der kerja surirumah, pekerja 
yang kena VSS, orang2 tua, fresh university 
student, kena buang kerja dll).
Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.


Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang 
dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital 
di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke 
atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital 
gila).
Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat 
kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 
1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat 
Serenti di seluruh negara.
Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...
Dan 2 orang itu adalah saya dan kamu...

Dari dua orang ini... kamu SEKARANG INI masih 
duduk depan komputer, main internet, facebook, twitter, blogging, main 
games, reading jokes, membaca email, main chat 
dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah Saya 
sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie... mana 
saya tak letih!!

Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk 
kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian 
Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan 
Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan 
Jabatan Kebajikan Masyarakat.
Takkan nak rujuk itu pun nak kena suruh saya buat 
jugak~!!!


SEKADAR SUKA-SUKI..JGN MARAH ERK!
BUAT KERJA KENA BANYAK2 SENYUM, SEMUA ORANG SUKA


Friday, April 15, 2011

A letter from MOM and DAD



Dear my child,

When I get old, I hope you will understand and have patience with me,
In case I break a plate, or spill soup on the table because I’m losing my eyesight, 
I hope you don’t  yell at me.
Older person are sensitive. 
Always having self-pity when you yell.
When my hearing gets worse and I can’t hear what you’re saying,
I hope you don’t call me DEAF, 
please repeat what you said or write it down,
I’m sorry, my child.
I’m getting older.
When my knees get weaker, 
I hope you have the patience to help me get up,
Like how I used to help you while you were little, learning how to walk. 
Please bear with me.
When I keep repeating myself like a broken record, 
I hope you just keep listening to me. 
Please don’t make fun of me, or get sick of listening to me.
Do you remember when you were little and you wanted a balloon?  
You repeated yourself over and over until you got what you wanted.
Please also pardon my smell, I smell like an old person,
Please don’t force me to shower. 
My body is weak.
Old people get sick easily when they’re cold.
I hope I don’t gross you out.


Do you remember when you were little? 
I used to chase you around because you didn’t want to shower.
I hope you can be patient with me
When I’m always cranky, 
it’s all part of getting old, 
You’ll understand when you’re older
And if you have spare time,
I hope we can talk, even for a few minutes,
I’m always all by myself all the time and have no one to talk to.
I know you’re busy with work, 
even if you’re not interested in my stories, 
Please have time for me.

Do you remember when you were little?
I used to listen to your stories about your teddy bear.
When times come, and I get ill and bedridden,
I hope you have the patience to take care of me.
I’m sorry, 
if I accidently wet the bed or make a mess
I hope you have the patience to take care of me during the last few moments of my life.
I’m not going to last much longer, anyway.
When the time of my death comes, 
I hope you hold my hands and give me the strength to face death.
And don’t worry
When I finally meet our creator
I will whisper to him to bless you
Because you loved your Mom and Dad
Thank you so much for your care


<3
InsyAllah.

We love you
With much love, Mom and Dad



======================================================================



p/s:Post ini ditiru dan ditype semula dari =====>[link ini]


thankyouverymuchie<3

Tee Shirt----I Love Nursing,RM 20

availaible in all size
S, M, L, XL, XXL
RM 20

jika berminat and need more information, 
send me an email====>ayue_cartopo@yahoo.com.my




Wednesday, April 13, 2011

Children's Obesity: Selamatkan Mereka!

H-E-L-L-O
(let's talk about something serious today)




Korang perasan tak sekarang ramai sangat orang obese kat Malaysia, tak kira adult or kids, kita semua ada potensi untuk menjadi obese. Kenapa??? do ask yourself what have you take for your breakfast, lunch, tea-time, dinner, and midnight eating.


OBESITY?

Obesity ialah apabila terlalu banyak lemak terkumpul dalam badan kita. Obesity boleh menyebabkan masalah kesihatan yang berbahaya, (1 of my friends, meninggal dunia sebab obesity and dia sebaya saya, do believe this-ini serius oke)



Macam mana nak tahu seseorang itu obese?

Kita kena kira Body Index Mass (BMI), 
Ini formula nak kira BMI :


kalau malas nak amik calculator, boleh tekan----->[kira BMI anda disini]
anda obese jika BMI anda melebihi 30.



Penyebab obese?

1) Genetics. Jika ibu bapa kita obese, kita berpotensi untuk dapat obese jugak.

2) Diet. Ini penyebab utama obese, terlalu banyak makan atau makan-makan yang tak berkhasiat dan berkholestrol tinggi.

Fastfood

3) Bersenam. Kurang bersenam atau tak bersenam langsung, kanak-kanak harini lebih suka main game, surfing internet, watching TV rather than main kat taman permainan.


4) Tidur. Kanak-kanak sekarang tak macam dulu yang pukul 8-9 malam dah kena tidur, sekarang pukul 2-3 pagi pun still duduk depan computer. Not enough sleep can lead body to increase hormones disorder and makes us obese.


Problem caused by obesity?


1) Masalah Kesihatan.
  • Stroke
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Atherosclerosis
  • Serangan Jantung
  • Kegagalan Buah Pinggang



2) Social Problem.

BUDAK GEMOK-BUDAK GEMOK-BUDAK GEMOK!

Selalu kan dengar ayat kat atas dalam Movie-movie or our reality life, kesian tak kalau adik-adik or anak-anak kita yang experienced benda ni? Bukan tu jer, Obese Kids selalu kena buli dan tak ramai orang nak kawan dengan dorang. It can lower their self-esteem, not good kan.


HOW TO AVOID OBESITY?


1) Food. Makan makanan yang betul dalam kuantiti yang diperlukan oleh badan kita sahaja. No extra-extra snacks pleaseee!

DIET


2) Bersenam. Tak semestinya kena buat proper exercise 3kali seminggu-20minit setiap sesi. Atleast, everyday walking more than 10,000 steps or naik tangga. kan mudah tu.


3) Get a quality sleep time iaitu di waktu malam dengan secukupnya.


4) BE HAPPY!!!kalau sedih, some people tend to take more food than usual or eat more sweet things(eg.chocolate)


Nak merangkak pun susah kan=.=''




Negara lain MATI sebab kekurangan makanan untuk dimakan, Rakyat Malaysia MATI sebab terlebih makan. Obesiti memang sangat berbahaya and membimbangkan. So, Mari berubah Rakyat Malaysia untuk lahirkan generasi yang lebih sihat!!!


p/s: MAMA selalu pesan: Walau dalam apa sekalipun yang kita lakukan, kita perlu BERSEDERHANA. 



p/s/s: Aku punya ayat penulisan sangat tidak bagus. dayummm! nway, credit pitcha and info here---->[readmoreaboutobesityhere]



thankyouverymuchie<3

Friday, April 8, 2011

I really miss you!

















play this video 1st for gain more feelings=p




Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya



miss da gossips, usha-ing, shopping n all bout anda-anda semua<3

bushukkk!!!

comel je semua=p
last paper, SPM 2008

sunway lagoon
2007



p/s: rindu korang bestie!!! saja nak jiwang-jiwang, xsalahkan=p..the adult life is sooooooo stressful!


p/s/s: gud luck in ur life frenz, nway, wondering sape yang akan kahwin dulu ni?heee...




thankyouverymuchie<3

Thursday, April 7, 2011

Mama pandai buat magic


korang pernah rasa macam ni?
means: jiwa-kacau-hati-gundah-gulana-buat-apa-semua-tak-kena!
kenapa aku rasa macam ni???
sebabnya....
MOOD: FINAL EXAM++masalah-masalah dalaman

apa korang akan buat bila ada perasaan ni?


AKU?


aku akan pergi kat mama, tanya soalan ni banyak-banyak sampai mama bosan and malas nak layan aku

soalanyerrrr...



"MAMA-MAMA....SAYANG AYUE TAK?"



"MAMA-MAMA....SAYANG AYUE TAK?"


"MAMA-MAMA....SAYANG AYUE TAK?"


"MAMA-MAMA....SAYANG AYUE TAK?"


"MAMA-MAMA....SAYANG AYUE TAK?"


ayue <3 mama


lepas aku tanya, aku akan rasa tenang sebab aku tahu ada orang still sayang aku. tererlah mama, magic tul. I like<3


p/s: agak-agak kalau korg jadi mama aku, korang nak hempuk kepala aku laju-laju x?=p




thankyouverymuchie<3



Patients