Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, March 31, 2011

Aku tak usik pun!

Selamat berhari khamis kamu-kamu sekalian
here, I would like to share somes `LAWAK' bangang story that I read from magazine..
juz chill and teruskan membaca=)


KISAH ATUK DAN CUCU


Seorang atuk membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atuknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
"Atok buat apa tu?"
"Atok bagi surat kat kawan atok,cu!"
Cucunya bertanya lagi, "apa ke bangangnya kawan atok tu pegi tinggal duduk dalam kotak merah tu,"
picisan: aku berharap cucu aku nanti tak bangang cumil macam ni. 




HON KERETA
Pada suatu petang si ibu membawa anaknya berusia 4 tahun bersiar-siar menaiki kereta Myvi pink limited editionnya. Dalam perjalanan si ibu membunyikan hon.
Anak: nape ibu bunyikan hon? siapa orang tu?
Ibu: tu sedara kita, kenalah tegur tanda hormat.


Mereka meneruskan perjalanan, mereka terserempak dengan seekor lembu yang hendak melintas, si ibu membunyikan hon tanpa segan silu.
Anak: Itupun sedara kita ke ibu?
Uwww, Ini perut lembu!


SERAHKAN PADA YANG DI ATAS 


Pada suatu hari Amin disuruh oleh emaknya mengambil buah rambutan di kebun. Sedang Amin memanjat pokok rambutan mangga, tetiba dia terlihat ke bawah ada sepasang remaja sedang beRAMAS MESRA. 


Maka berdirilah bulu roma Amin. Dia pun bertahan di atas pohon sambil menahan lututnya yang semakin mulai gementar.


Tak lama kemudian didengarnya suara isak tangisan remaja perempuan itu, sambil tersedu-sedu dia berbicara.


"Abang macamana kalau saya hamil nanti? Abang kenalah bertanggungjawab,"


"Sudahlah sayang, kita serahkan semua ini pada Yang Di Atas,"jawab si lelaki BRENGSEK itu.


Si Amin dengan marahnya berteriak
"Hamboi,Hamboi!, kamu yang sedap beramas-mesra dibawah, senang-senang nak serahkan semuanya pada aku,"
"Aku tengok jerrrrr...Tak usik ponnnn!




pakwe aku curang!tapi still nak tgk gak muvie ni=)






p/s:harini aku jalan-jalan g Central Market sorang-sorang, lepas tu ada pelancong tu borak-borak ngan aku, dia kata nama aku sedap, muka aku macam cina and cantik. zzzzzzz...tu the most lawak of the day. LOL=p
thankyouverymuchie<3


Wednesday, March 30, 2011

DISORDER

TIDUR BILA LAPAR
MAKAN BILA MENGANTUK

sometimes, life is a nightmare !











p/s; [lagu]

Tuesday, March 29, 2011

Hingga Akhir Nafasku


Berikanlah aku
Sesuatu yang meyakinkan
Sesuatu yang takkan hilang
Yang terbaik untuk diriku
Tuk hidupku


Hulurkan tangan mu
Berikan ku keyakinan
Hingga akhir nafasku
Bila sampainya waktu
Terindah



Hingga akhir nanti
Ku hargai semua ini
Yang terindah
Yang tercipta
Dalam hidupku
Kisah hidup ini
Hingga ke akhir nafasku
Kan menjadi sejarah
Dalam hidupku


Takkan kau fahami
Apa yang tersirat di hati
Masa pantas berlalu pergi
Kenangan kan tetap di hati
Di hargai


Suatu hari nanti
Detik waktu kan terhenti
Hingga akhir nafasku
Bila sampai nya waktu terindah



credit kat [sini]

Terlepas Dari Tanjung Rambutan!++(1st video post)

video
3 orang nurse wannabe sedang meroyan=p
heppy birthday song- English version!


video

heppy birthday song- Korea version!


HEPPY BDAY to YOU!!!
PET, VANI, LYN, ILA
1 Malaysia kan?




housmates!


@kepci!



BEHIND THE EVENT!

pu3, ayue, saa


peace!


wanie!
[ini belog dia]


credit to wanie
for da video n pitcha<3

note: heppy bithday pet, ila, vani and lyn. semoga panjang umur n sucess selalu. syg korang.xoxo!


thankyouverymuchie!

Monday, March 28, 2011

Loved by Everyone!


thankyouverymuchie!


Ini Bukan Cerita LUCAH!

proooottttttt!!!!









korang buat ape yea malam2 macam ni?





haku sangat bosan!!!





buat tutorial yang tinggi menggunung due to FINAL EXAM yg makin hampir!







ohhhh...
tadikan aku belajar last system in human body
kiranya dah completed lah aku belajar semua system in human body
tapi yang lekat dalam kepala hotak ni tak taw lah brape percent.=.=''



well, korang tahu tak sebab apa perempuan ni terlalu COMPLICATED???
benda kecik pun nak kecoh-kecoh
tak tahu sebabnya?
meh, let me kepochi to lu'olls
male reproductive system

female reproductive system

can you see how simple the male system?compared to the female?
so, lelaki janganlah salahkan perempuan kalau KAMI ni terlalu complicated
dah tuhan ciptakan sebegitu....redha jelahhhhh...=p



p/s: kepala wa dah ting tong belaja anatomi!!!help!!!


bubui<3


Sunday, March 27, 2011

Sharing Birthday

Ayahanda: Ismail Idris (28)
Anakanda: Izz Mikail (2)

HEPPY BEDAY TO YOU, heppy beday to you, HEPPY BEDAY TO BOTH OF YOU.
-28/MARCH/2011 (MONDAY)-
SEMOGA PANJANG UMUR dan DIMURAHKAN REZEKI.


Dear Izz bobot,
Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-2,
dah besar cikit, bolehlah jadi abang yang baik,
tak mau geram-geram kat adik lagi tau. Be matured. Cewahhh..
Achu doakan Izz dikurniakan kesihatan yang berpanjangan supaya you can learn many other things hoke.
Erm...patutlah tadi baik semacam ngan achu, nak hadiah beday rupanya.
tengoklah macam mane k, Akan dipertimbangkan. hahaha...achu memang kedekut=p

last but not least, enjoy this k...


p/s: mummy, izz kan suka kucing, achu bagi kucing untuk dia boleh?hehe=p

bubui<3

Tak Patut!

MOOD: tidak menentu!

helooooooooooo and assalamualaikum!
korang ni peminat cite ASMARA tak?sekarang kan ada ASMARA 2. tengok tak?


tengok tak yang minggu lepas punya episod?
cite nye sweet seperti biasa, ini membuatkan aku and housmate aku terjerit2 due to sweet nye inchik Asmara tu
tapi part-part nak last tu, Asmara dtg rumah Zalia untuk cari anak dorang.

Inchik Asmara ni suspek bapak Zalia yang amik anak dorang tu.
So, Asmara pun terjerit-jerit satu rumah cari anak dia.
Zalia ni tiba-tiba tersentaklah dengar suara si Asmara tu, Zalia yang hilang ingatan tu boleh pulak ingat siapa Asmara tu.

yang aku tak puas hatinya, Mama kepada Zalia ni spend many days with her, do many things to make her remember everything. Dia tak ingat and tak boleh nak respon pape pon. Kesian Mama dia,wasting time. So, aku rasa sungguh tak patut. Tapi bila aku tanya kat Mama aku, Mama aku pun jawablah, itu ialah KUASA CINTA<3!.....

tapi Cinta daripada ibu kepada seorang anak tak mencukupi ker???hape punya citelah..Tak Patut! Tak Patut! Tak Patut!


p/s:aku rasa aku tak cukup matang lagi untuk berbicara tentang Cinta. wakaka.=p

bubui<3

Saturday, March 26, 2011

Biasiswa Kementerian Kesihatan Malaysia (Separa Perubatan)

Heppy weekend kidssss!!!
(Aku dah tua siotttt)

Hoke, mari bermula ye kidsss.
Korang yang baru dapat result SPM tu, result macam mane?
Kalau yang power tu, Tahniah lah ye. Kalau result biasa-biasa tu tapi ngidam nak dapat biasiswa
Here, I would like to help you. baik kan saya. hohoho. poyoss...

Firstly, kalau nak dapat biasiswa tajaan Kementerian Kesihatan Malaysia ni,
korang mesti ada minat dalam bidang perubatan lah kan. Boleh bau darah and bekerja dengan darah (ade soalan dalam borang permohonan tau-seyes ni).

Flow untuk dapatkan biasiswa ni,mula-mula korang kena buat permohonan online kat portal rasmi SPA, lepas tu korang akan dipanggil untuk ditemuduga(bertulis dan lisan) dan kena tunggu keputusan sama ada korang dapat ataupun tidak. Kalau korang berjaya dalam temuduga tu korang akan dihubungi melalui surat dan akan dinyatakan penempatan pembelajaran korang dimana.

To make it simple, korang just ikut step2 kat bawah ni yer untuk buat permohonan di Portal Rasmi SPA. 


SPA stand for Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, bahasa mudahnya, orang keje kerajaan ler. Dalam portal ni, banyak pilihan kerja kerajaan lain. Tapi aku nak highlightkan Separa Perubatan jer. okie?


Kat sini korang bolehlah korang belek-belek and godek-godek kerjaya yang korang minat. 
Antaranya: 


Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran Pelatih
Jurupulih Perubatan (Anggota) Pelatih

Jurupulih Perubatan (Cara Kerja) Pelatih

Jururawat Pelatih-sayalah tu!!!

Jururawat Pergigian Pelatih

Juruteknologi Makmal Perubatan Pelatih

Juruteknologi Pergigian Pelatih

Juru X-Ray Pelatih

Penolong Pegawai Farmasi Pelatih









STEP3: Borang SPA8i
Kalau dah ada yang besesuaian ngan minat korang boleh lah mohon. Kalau nasib korang baik, korang akan dipanggil temuduga dalam masa terdekat and boleh mula belajar 1hb Julai ni.






Kelebihan Biasiswa ni:

1) Semua perbelanjaan pembelajaran korang ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan.(maksudnya ibu bapa korang tak perlu keluar duit langsung, kan bagus tu, tak pyh susahkan ibu bapa)

2) Korang akan diberi elaun bulanan sebanyak RM 621.21 setiap BULAN and banyak elaun yang lain-lain.

3) Paling penting korang tak payah susah-susah cari kerja lepas lulus pengajian, korang sememangnya layak bekerja dengan kerajaan sebaik sahaja graduate.


Kekurangan....(setiap benda mesti ada baik dan buruknya kan)

1) Jika korang GAGAL menghabiskan pengajian, korang bunuh diri atau TER-mengandung ketika dalam pengajian, biasiswa akan ditarik balik dan didenda SERATUS RIBU RINGGIT MALAYSIA.

2) Korang wajib berkhidmat dengan kerajaan sekurang-kurangnya 4 tahun. (means kalau dapat offer lagi best kena tunggulah 4 tahun)

3) Korang akan ditempatkan (kerja/belajar) di semerata Malaysia.(terpaksalah berjauhan dengan family)



Hokelah, aku rasa ini jelah yang aku nak share kat korang. Why not just give it a try, no harm kan??? Mane tahu dapat. GOOD LUCK k...


p/s: aku memang tak pandai nak mengajar orang ape lagi nak buat tutorial, layankan jelah kepala aku k. peace(Y)!



BUBUI<3

Friday, March 25, 2011

Highway Karak!

Volkswagen Kuning? selalu ajak race kereta kat highway? sape yg hati panas and start race ngan volkswagen tu akan eksiden dan jatuh ke dalam gaung?

korang pernah dengar pasal cite2 ni tak? or korang sangat bertuah pernah experienced benda ni? kalau korang pernah experienced and korang pernah excident jatuh ke dalam gaung. Korang mesti dah mati kan? kalau dah mati macam mane plak korang bole baca .kotak otak.blog ni

ohhhhh mestilah korang hantu kan, mesti korang punya roh tak tenang kan, sebab tu korang masih berlegar2 kat dunia ni. besh ke kacau-kacau orang?tak baek tau. eh,jap3...korang sape tadi? HANTUUUU? 
Omaigod!Omaigod! mummmmmmyyyyyyyy!!!helpppp!!!

hoke, ayue bongek! tapi korang pernah tak dgr cite kat highway karak ni? aku pon dengar daripada abg sulung aku. dulu bila kitaorg adik-beradik balik jay-bee, die suka sgt2 buka cite-cite hantu ni. mentang2lah die duduk asrama. so die adelah cite pasal volkswagen kuning kat highway karak ni, pastu masa dia kat asrama dulu, die ade nampak keranda berterbanganlah, nampak penanggalan time tengah study malam2 kat depan tingkap. and macam2 lagi. tapi time tu aku kecik, aku ta sure cite tu betul ke tak. yang pastinye lepas die cite2 benda-benda cam gini, aku dah tak pandang kiri-kanan agy dalam kete. dahlah abg aku suka lalu jalan lama. scary doh. kdg2, nampak batu nisan byk2, rupenya tempat tu jual batu nisan daaa...huhu.

ohoiii, npe tetibe aku leh terfikir cite kat highway karak ni?coz aku tertengok 1 trailer, KRU studio yg wat. Yusry yg direct kali ni. anddddd...peminat Shahir mesti tak sabar nak tgk coz Shahir main actor die. aku pon excited jgk nk tgk.harap-harap beshlah kan. tapi we need to support our local movie! Malaysia kan Boleh!

Enjoy the trailer~~~


p/s: merong pon gwa ta tgk lg...sigh!

bubui<3


Tuesday, March 22, 2011

IndonesiaWithFamily#2

selamat berhari selasa wahai warga bumi!
nak sambung ce cite kat Indon ritu
bukan nak cite sgtlah kan
nak share picture2 jerrrr...
sudi2lah menjamu mata okie

nice view kan?

Little Monster of Mine

Welcome to Ngalau Indah
Ngalau Indah : Gua Indah


Adventure en family aku
makhluk kecik pon join masuk gua
macam ni lah baru leh jadi anak sedara aku=p

jyeahhh!
ayu lagi tinggi dr k.enda=p

lu'olls taw ta ni ape?
ni kelawar lah
yg yellow shinny2 tu mata depa
naik bulu roma aku tgk lorh.

oh yg ni plak `kelambu pengantin'
can u see?
p/s: tour guide tu tunjuk kitaorg mcm2 bentuk batu tapi aku serius tak dapat tgkp rupa bentuk yg dorg ckp tu.
so Loserrr!

End of the expedition
lets minum2!

pitcha tyme!
senyummmmmmmmmm=)

peace yaw!

pitcha lagik
dah lah tu =.=''

view from the ngalau indah
boleh tgk 1 bandar die lo

apesal ni?
haa...ni nak isi minyak lah
nak isi minyak pon kena beratur panjang
dahlah minyak dia cepat habis
dugaan2!
tapi minyak die lg murah dr Msia

Lets makan3!
kena byr 400,000(empat ratus ribu)
banyak kan?
heee..Rp400,000 = Rm150.00 jer lah

1st Avanza
(black in colour)

2nd Avanza
(red in colour)

cantik kan rumah ni?
it cost Rp 5 million hoke
Ommmjayyy!

next visit
DANAU MANINJAU
kira macam Tasik Kenyir lah


our transportation!
Rp 400,000 per day

oh its my beloved mummy!
HAJAH ROSEMARY<3

gerammmmmm!!!
monster kecik ni tgh kejar aku=p


Sista!!!


to  be continued...



Monday, March 21, 2011

IndonesiaWithFamily#1

there's a lot of thing that happen in this particular vacation
unfortunately, I donno how to vomit it out
hoho..so Loser!!!
biar gambar saje yg berbicara hoke?
peace=)


men's talk

gurl's talk

1st nyte @ Indonesia

peace from Aiman

morning @ Ranah Minang

ini gunung berapi hoke

lets get started

Sungai Janiah
Entrace fee: Kids-Rp 1000, Adulr-Rp2000

Papa bagi ikang makang

Eldest sista with sons

ME=)

Papa dekat rumah Kak Limah
Kita Bako Jer=p

FAMILY

Sista

Makanan Ikan

Siblings

Gambar style zaman sekolah=p


FAMILY
Romantic Couple<3

7 mahluk kecil<3

Aizat n abahnyeee

to  be continued....

Patients