Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 28, 2011

sekadar di pinggiran

hello human!
(sambil sapu sawang kat blog ni)

harini aku nak stoli moli sikit.
baca yer. mekaseh. jasamu dikenang=p



oh yea, cerita bermula apabila seorang kanak-kanak yang bernama Comel telah pergi berubat. bukan pergi berubat ke rumah tok bomoh atau jumpa mak ayam di lorong2 chowkit(gile kuno!). Sebenarnya  Comel hanya switch on her lappie and berubat di laman sesawang, changak2 punya changak. Comel dapat lah seorang doctor, doctor cinta lah konon. Borak punya borak tentang beberapa silly things. Doctor Cinta @ Mr. Cute bertukar number telefon dengan Comel. pastu dorang keep in touch thru fon and laman sesawang.


tapi bila contact thru fon nak mesej2, Comel jarang sgt balas mesej Cute. Cute pon bengong lah, korek2 lobang(bukan sangap lobang oke), rupanye Comel baru putus cinta, and die tengah hormone imbalance or lebih tepat hampir menapouse. so, die bila die suke2 hati atau bohsang tahap cipan je baru nak contact Cute. Tapi Cute and Comel slalu bergayut cam monkey2 itu d tengah malam. so, lebih cepat mengenali antara satu sama lain lah. Cute pon dapat menyelami hati Comel yg luka parah luluh pecah berkecai2 tu. konon nak jd spiderman nak tlg selamatkan Comel lah.


malangnya, Comel punya pintu hati memang dah terkunci ghapat, dah super lock pastu kunci dah telan. kena tggu pass motion baru dpt buka kunci uh. Cute yg sudah terpaut hati pon terus mencuba dan menccuba(wasting ur tyme lahhhh) tapi tiada hasil yg baik. Cute pon move on dan mendapat bunga yg baru. Cute pula suka menceritakan keburukan bunganye kepada Comel. Comel macam layankan saje lah. dah biasa and malas mungkin dengar masalah2 cinta org neyh. layan seperti mane melayan kawan2 lain. tiada lebih kurang mungkin.


dan tiba-tiba, di pagi isnin yg biru, Cute menghantar mesej rentap perut kepada Comel.
Comel, mengapakah Comel bagai ingin memberi harapan kepada Cute, walaupun Cute sebenarnya tahu Comel ingin memain2kan perasaan Cute

haaaa???tang mane nye bagi harapan?nak permainkan perasaan?memang tak terlintas difikiran pun. balas mesej pon jrg2, balas mesej pon bile dah diperli2 dengan ayat2  as stated below:
I taulah u cantik, pandai, bajet hot
mestilah tanak kawan ngan I ni kan
blalalala!!! 
memang aku cantek pon. so, what?


hailah JANTAN, ko nak hape sebenarnya ni. mind your words please.dari 1st time start berkawan dah tau kan takkan lebih sebgai kawan. cakap macam nepal lah. nepal tu pon lagi ensem tau.=p

p/s: tiada kaitan dgn yg dah mampos atau yg masih sihat walafiat. peace no war!

bubui<3

aku penah berangan jadi DIAN SASTROWARDOYO dalam AADC

hye kawang2!
kenal ke sape dian ni?alah yg berlakon dalam cite ADA APA DENGAN CINTA uh
cite indon paling malatop kat Msia
lau korg ta penah tgk, korg mmg kuno=p
dalam cite tu dia ade baca puisi
so dolu-dolu ade gak tringin nak jd seorg yg puitis cm die
huhuhu
so here u are!
kat bawah ni ade terselit aku punya puisi
aku korek2 dr folder zaman kak limah dulu.huhu
(sebenarnya aku tak de idea nk update blog lo=.=')

cik dian<3

SUNGAI NIL
by AYUE ZIRMAN


Dimanakah sungai nil ku?
Adakah sungai nil ku yg berubah atau aku mencemarinya sehingga tidak akan dapat pernah aku sucikan
Aku percaya jodoh itu datangnya dari tuhan
Bukannya jatuh dari langit, tapi ada dekat dihatiku
Mungkin kekelaman yg buat aku kabur dalam mencarimu

Adakah sungai nil perlukan penantian?
Atau usaha terbit peluh untuk ku kecapinya kembali
Aku buntu wahai pencipta
Bantu aku susuri jalan kebenaran ini

Jika dia bukan sungai nil ku
Mengapa engkau tidak pernah buka kan pintu ini
Tertutup rapi bak rumah usang di tengah ramai
Aku masih disini tuhan
Masih menanti cahaya mu dalam meneruskan pencarian ku
Adakah cintaku sebuah penantian?
Atau cinta ku tidak pernah dimulai dan penantian ini hanya  benak akalku
Ya tuhan, aku buntu…
Aku buntu…bantu aku ya tuhan.
Kerna aku percaya sesungguhnya setiap kejadian memerlukan sungai nil nya….




KITA BAKO JER!!

bubui<3

Saturday, February 19, 2011

pray


Ya tuhanku, kau permudahkanlah segala urusan NURHIDAYU BINTI ZIRMAN, lapangkanlah dadanya, terangkanlah hatinya dan kuatkanlah daya ingatannya. Semoga dia dapat melakukan examination nya kali ini dengan cemerlang dan jayanya. Aminnnnnnn

eh watpe tu? tengah doakan saya eh? Mekasihhhhh ye, anda mesti seorang manusia yang cumil cam saya kan?hehe.


midsem oh midsem, please be good to me hoke.
have a nice weekend people



bubui<3

Thursday, February 17, 2011

dugaan orang berpuasa

assalamualaikum!!!ada org tak?
huhu=)

hari ni hari khamis kan?jom puasa sunat!



Maksud puasa: menahan diri daripada melakukan perkara yang membatalkan puasa bermula dari terbit fajar hingga terbenam matahari beserta niat.


korang ada belajar subject pendidikan islam kan? start dari tadika sampai sekolah menengah. eh~eh~eh~ kat university pon kita ade amik islamic studies kan? so, semalas-malas korang nak belajar pun for sure tahu perkara2 yang membatalkan puasa kan? tapi bukan itu yang nak di stoli moli disini.


kisah bermula apabila, seorang ketua darjah (eh skang dah blaja kat kolej lah, mane releven ayu oi!!!) (oke, dah mengaku lah aku dah tua!)
seorang ketua kelas(class rep) pergi jumpa lecturer die kat tgkt 2, naik tangga untuk amik soalan tutorial and nak pegi hantar kt kedai photostat. malangnya, lecturer tak siapkan agy soalan tu. lecturer die suruh tggu sampai kul 2, padahal tyme tu baru kul 12, dia pulak mmg dah sangap gila nak tido. memang tak lah kan nak tggu. cari2 punya alasan, lecturer die bg 1 buku yg tiga kali ganda buku reference chemistry form 5 (dapat bygkan tak???). mak aih, dah lah dgn laptop di tgn. rabak weyh! die pun turun tangga utk ke ground floor block C dan teruskan perjalanan ke block A menuju ke kedai photostat.


tipu!!! tangge kolej die ta cantik cmni!!




sampai kat kedai photostat, die naik tangga lg. tgk2, dia tak tahu nak photostat bab mane coz ta relaven ngan syllabus subject dia. dia mesej lecturer dia, ckp pasal kebengongan kebingungan dia tu. lecturer die pun ckp dtg jumpa die balik sebab die nak buku gabak td balik tuk wat soalan. die ngan berat badan hati nya pun g lah balik kolej die balik. (buat pengetahuan korg, structure kolej dia macam batu caves punya tangga, punya lah berpeluh jantan nak g kelas due to kawasan bukit bakau yg perlu dicaras sebelum smpi kelas). 


bila dah jumpa lecturer tu, bagi lah buku gabak uh. then lecturer die kate dtg blek amik soalan pukul 4. (wtf???, mencarut!) ermmm yelah miss, whateva for you=(


balik rumah, d kala matahari betul2 terpacak atas kepala. peluh dh mcm air kencing budak plak. sampai jer rumah/hostel....


akhirnyaaaaaa.....


si dia tadi tewasssssss...bukan tewas ngan hanjeng sebelah umah hoke (anjing tu pondan, sng je nk kalahkn). die tewassssssss dgn syaitan!!!


dengan selamba die meneguk air COKE balance mkn mCd semalam.


dan conclusionnya, batal lah puasa die untuk hari ini. (dah batal dr td pun, mencarut je keje.huhu=p)


siapakah dia?siapakah dia???? iman tak kuat langsung, ish3. teruk punya budak. tak matang lgsg!!!


tapi-tapi


pastinya die seorang yang cumil. awww..
sudahlah..nak smbg wat tutor.


isnin and selasa ni exam siotttt.arghhhh scary!!!


bubui<3

Tuesday, February 15, 2011

sigh#2


Pabila bercinta dan dicinta, Cari cinta, cinta mega, Biar cinta jadi fenomena, Tertusuk sudah aku,Panahanmu, panahanku, hak milikmu,Biar panahku terus di situ,Inilah petanda telah bermula,Ilusi baru dalam sketsa,Memenuhi masa dengan ceria,Bagai ledakan supernova~~~ilusi,adira



XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXO

assignment psycho-DONE
biochem-DONE

legal and ethic-=(
tutorial anatomy-=(
study for midsem-=(


-
-
-
-
-
jerawat masih gembira menternakan diri diatas muka ku
dah gemuk balik
sinaran matahari wat aku jd kembar alex
tapak tangan & kaki keeps sweating worst than before
-
-
-
-
-
jangan cuba nasib ko
bkn salah ko
cuma aku tak ready tuk tu skrg
i'm not restored it yet
nope!actually I dono how to restored it
-
-
-
-
-
bcadang nak spend weekend ni kat hostel
konon nk study for midsem
boleh ke ta balik umah ni?
-
-
-
-
-
oh, henfon awak hilang yea?
awak tny sape saya?
maknanye awak ta penah hafal number sy yea?
sadis nye!
anyway, yg great nye sy pun ta penah hafal number awk
adil disitu bukan?
-
-
-
-
-

saya jantung awak<3

hari2 pukul 7ptg mesti tgk tv3
ade nazim hensemsangatdiatupakwesaya berlakon
oh, tadi cite HANI...sdih jugak:'(
-
-
-
-
-
habis discussion biochem td
layan youtube jap

luthfi=)

pesananperutaku: sape yg tak faham entry aku ni, ta pyh perah2 kepala nk faham. ni kira monolog dalaman gitu.haha.

have a nice day and hepy MAULIDUR RASUL people!

bubui<3

Monday, February 14, 2011

cintaku tertinggal di NEPAL!

answer tuk tag dr cik puan anis da power rangers!

soalan paparazi yaw!
aku jawab coz aku bosan walaupun assgment aku byk
LOL!

A) apa benda yang paling penting dlm hidup korg?

diri aku sendiri.
jyeah! aku selfish!
mai3..beli ikan! 3kg rm10=p

B) benda terakhir yg korg beli guna duit sendiri?

aku bkn gabenor lah
so, aku tak de duit sendiri

C) dimanakah korg akan melangsungkan perkahwinan dan apakah temanya?

nak wat dalam swimmin pool
jimat cket, ta pyh belanja mkn minum kan?

D) adakah korg sedang bercinta sekarang?

sentiasa, since da 1st air that I breath. thanx my lover for all the gifts.

E) berapa lamakah korg akan mencintai kekasih korg?

timeless

F) novel/majalah/buku terakhir dibeli?

biochemistry and physics for nurses
-gile nerd-

G) apakah nama penuh korg?

sexy back yaw!

cik puan sri dirgahayu wijowo arumugam
LOL!!!

H) antara mak dengan ayah, mana korg lg mesra?

antara 2...uyeahh~~~

I) namakan orang yg betul-betul korg nak dalam hidup korg?

HOSNI MUBARAK!

J) adakah korg bsuh baju sendiri?

mesin basuhlahhhh..kuno betul soalan!

K) dimanakah tempat yg korg paling nak pergi?

SYURGA!
(tiru jwpn anis)

L) 5 blogger yg korg nak tag?

-
-
-
-
-
malassssssss lahhhhhh

p/s: anis! lau tag aku uh, bialah aku leh copy soalan ngok! ni nk kne type sendiri. hempuk kang!


Thursday, February 10, 2011

Just Another Monday

14 February 2011

let's check what should I have for this particular monday

0800-0930: Class Psychology
0930-1100: Class Anatomy
1100-1230: Class Legal & Ethic

okay,kelas dah habis. let's pulang ke hostel

HUMANs, anda juga sepatutnya melakukan rutin anda sebagai seorang pelajar/pekerja seperti biasa yea. Tiada acara tertentu yg perlu anda sambut arini.(lainlah sambutan hari lahir, kenduri tahlil n etc.huhu)

saya harap anda faham maksud tersirat entry saya kali ini
(yg ta boleh faham, abaikan jelah)
=.=''

bukan nak tunjuk baik/bagus cuma saya sebagai seorang manusia dah tak sanggup nak baca paper bulan Oktober or September(hasil projek new year) nanti dengan kelahiran bayi yg tidak disambut dengan selayaknya:'(





Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah


credit:kalau berpacaran by ana rafalli

spread the love not the diseases

bubui<3

Wednesday, February 9, 2011

40 jenis kesedihan


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Dua hari mengejar saya sekitar
Aku pergi gila ketika anda di luar dunia saya
Bila anda di luar dunia saya
Tidak ada suara menyanyi saya untuk tidur

Saya tidak mahu bilik untuk bernafas
Hanya dengan saya
Hanya dengan saya

Saya merasa 40 jenis kesedihan ketika anda pergi.
Saya merasa hal yang sama selalu terjadi apabila anda sedang pergi
Dan aku tahu kau hanya sekitar sudut
Namun hanya sekitar sudut tidak cukup
Ini tidak cukup
Mataku menunggu di pintu
Sama seperti setiap kali sebelum
Waktu berlalu begitu lambat ...
Waktu berlalu begitu lambat!


Saya merasa 40 jenis kesedihan ketika anda pergi.
Saya merasa hal yang sama selalu terjadi apabila anda sedang pergi
Dan aku tahu kau hanya sekitar sudut
Namun hanya sekitar sudut tidak cukup
Ini tidak cukup

Ini tidak cukup, saya tidak tahu mengapa
Ini tidak cukup, aku rindu padamu sepanjang masa
Dan saya tahu anda jenis seperti itu.


Aku merasa .. ya .. 40 jenis kesedihan ketika anda pergi.
Saya merasa 40 jenis kesedihan ketika anda pergi.
Saya merasa hal yang sama selalu terjadi apabila anda sedang pergi
aku tahu kau hanya sekitar sudut
Namun hanya sekitar sudut tidak cukup
Ini tidak cukup

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


hatoiiii...sampai hati goggle translate hancurkan lagu fav. aku=(
tapi-tapi
kelakarlah lirik die
cam bohongok!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ni yg english version
lebih indah di baca=p


Two days chasing me around
I go crazy when you're outside of my world
When you're outside of my world
No sounds singing me to sleep

I don't want the room to breathe
Just be with me
Just be with me

I feel 40 kinds of sadness when you're gone.
I feel the same thing always happens when you're gone
And i know you're just around the corner
But just around the corner is not enough
It's not enough
My eyes are waiting at the door
Just like every time before
Time flies so slow
Time flies so slow!


I feel 40 kinds of sadness when you're gone.
I feel the same thing always happens when you're gone
And i know you're just around the corner
But just around the corner is not enough
It's not enough

It's not enough, I don't know why
It's not enough, I miss you all the time
And I know you kinds like it.


I feel.. yea.. 40 kinds of sadness when you're gone.
I feel 40 kinds of sadness when you're gone.
I feel the same thing always happens when you're gone
i know you're just around the corner
But just around the corner is not enough
It's not enough




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bubui<3

sigh


-
-
-
-
-
roti jagung saya dah habis
nutella pun
sambal tadi pedas sgt
kaya pandan tu tak sedap
teh bunga naik harga
-
-
-
-
-
tgh buat biochem
esok jd presenter
jgnlah group sy yg kena
slideshow ni ta cantek
-
-
-
-
-
tadi mcm ade bunyi msj masuk
mane fon sy
malas nak carilah
-
-
-
-
-
sabtu ada kelas lah
ta boleh balik
rizq pun takde 
-
-
-
-
-
lagu ni bestlah
dah bape kali replay
mesti roomate sy dh bosan
-
-
-
-
-
anda pun mesti dah bosan
kesiannnn=p


bubui<3

Monday, February 7, 2011

nak panggil ape ni?




assalamualaikum manusia=)


oh hoiiiii, haaa tadikan aku g CHOW KIT! ngan parenz lah kan,bukan nak 'melanggan' hoke tp nak beli barang dapur. after that, makanlah kat restoran minang (ye,saya org minang.peace!)
well besenya makan satay lah, parenz aku makan satay minang, aku lak mkn satay kacang coz satay minang tu pedas ckit. lidah wa ni manja lebih lah,so ta leh lah nak pedas2 sgt yaw=p



sila cuba oke.yummy!




most orang yg makan kat situ confirmlah orang minang
and most of them ialah student Indonesia yg blaja kat Malaysia, ganteng2 n cakep2 yawww..
so ta payah susah2 nak layan muvie indon or g jakarta tu, dtg je kedai ni leh tgk keindahan muka dorang=p
ada yg cam Dude Harlino, Bunga C. lestari, Ariel n Luna Maya and ada gak cam pekerja kontrak depan umah ko.hoho=p

tapi-tapi
tengah makan2 sambil tengok TV, kekhusyukkan aku terganggu sebabnya kan mamat/minah sebelah meja ni gelak punyalah kuat,sikit-sikit gelak, dah kena sampuk ke hapa. mama pon dah pandang2, aku chill je, tgh lapar punya pasal. dah habis makan, aku usha2 lah mereka2 yg tersampuk tadi uh. perghh, sume nak Iphone and BlackBerry saje. Ade uh siap main Psp agy. duniawi je sume tu. hoho=p

aku terperasan something lah, dari cara mamat/minah ni bercakap. it lil bit confusing my mind. 'are you gegurl o boboy'?huhh..sebab aku bijak, ofcoz, kejap je aku leh detect die laki atau pompuan kan. tapi rasanye dorang bukan student kot coz dari cara pemakaian macam baru balik keje. mmg style lah kan.

lepas dorang dah habes kena sampuk uh(serius annoying ow cara dorg gelak), dorang mintak bil en, orang kedai tu pun dtglah bagi bil kat dorang.

bdk kedai: sumenya, 45 hengget bang.
sally: hey, abang? ta nampak ke ha?(smbil tunjuk kat tuttt die)
lola: ntah budak ni, aku cili2 ko kang, dahlah pendek, busuk plak tu.
pasha sendat: geram mak, make up aku ni lg mahal dr gaji ko sebulan tau. menchi3!

sally, lola and pasha=p

hahaha! annoying lagi!=.=''

so, abang2 kakak2 what do u expect? nak panggil abang salah,nak panggil kakak salah, panggil nenek kebayan kang br tau!

pleaselahhhh weyh!! 

suka hatilah ko nak wat ape kat diri ko,tu hak ko kan. cuma ta payah lah nak malukan orang lain dgn tengking2 depan public. budak tu TAHU MALU tau. ko tak de hak nak hina die. cuba kalau orang lain hina ko, confirm2 ko mengamuk bagai nak rak kan. do respect others k.budi bahasa budaya kita. kan??

(ta pasal2 aku dapat tgk drama free yg ta best ni=.='')

p/s: name tu rekaan semata2 hoke=p

Thursday, February 3, 2011

RIZQ ILHAM

03.02.2011
Hospital Putrajaya

assalamualaikum
my name is RIZQ ILHAM ISMAIL
selamat bkenalan oke=)

thanx mummy
love you<3

hoke ! gmbr style FB=p

alah...dah kena sharing2 lah=(

welcome to the family, dear angel
anda ialah angel ke 7 kami=)

tahniah to my beloved sister kerana berjaya melahirkan seorang lagi makhluk kecil yang cumil. semoga cepat sembuh oke=). to my new beloved angel, welcome to our big family, you make it bigger syg. selamat datang ke tempat yg bernama DUNIA.achu sayang kamu.peace=)


bubui<3





Patients